Electra en water

elektra

Electriciteit en water in je defender

Elektriciteit op reis, wat kun je verwachten in jullie Defender?
Welke elektrische apparaten heb je bij je? Voor iedereen is het anders welke elektrische apparaten je meeneemt. De ene vindt het heerlijk om ‘s avonds een filmpje te kijken op de laptop, de ander leest graag een boek op de e-reader. Belangrijk is om te kijken welke elektrische apparaten je echt gebruikt. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe lang je weg gaat en hoe je dagindeling is.

Bij iedere auto van LDH wordt een verlengsnoer geleverd met Europese verloopstekker. Daarnaast zijn er in de auto een aantal stroompunten om je laptop of telefoon op te laden. En natuurlijk om ’s avonds gezellig een lampje aan te kunnen maken. In de auto zijn twee lithium accu’s gemonteerd die lange tijd de spanning vasthouden.

Water op reis, wat kun je verwachten in jullie Defender?
Water is op reis eigenlijk nog belangrijker dan thuis. Water is namelijk levensbehoefte nummer één.

Afhankelijk van in welk gebied je gaat reizen kun je je daarop goed voorbereiden. Ga je naar een warm land dan heb je zeker meer watervoorraad nodig. Kijk ook of je in gebieden gaat rijden waar bijvoorbeeld supermarkten zijn waar je water in flessen kunt kopen. Soms kom je ook langs rivieren of beekjes waar je heel schoon water hebt. Dit kun je gebruiken als een bonus. Je kunt fors op je water consumptie besparen door in een riviertje af te spoelen of water te koken voor de afwas dat maakt een groot verschil.

Mocht je een beekje of een rivier tegen komen en heb je zelf geen water meer. Dan is het altijd goed om te kijken of het schoon ruikt en fris smaakt. Vertrouw je het niet en heb je echt water nodig kook dan het water in een pannetje en kook het minimaal 5 minuten. Daarna kun je het drinken. Hou deze 5 minuten aan, doordat je het 5 minuten kookt gaan alle eventuele gevaarlijke stoffen eruit. Dit is niet het geval als het water maar net aan de kook komt.

Hoe ga je zuinig om met water?
Bedenk voor jezelf goed waar je veel water mee gebruikt. Op drinkwater moet je nooit besparen. Bezuinigen op met water douchen scheelt ontzettend veel. Daarvoor kun je vochtige doekjes gebruiken om je op te frissen. Als je echt moet douchen kun je een nachtje op een camping gaan staan of een lekkere wasbeurt in een rivier. Vooral ook handig als je je haren wilt wassen.
In je Defender staat een emmer waar je water in kan doen. Het watergebruik is natuurlijk ook nog afhankelijk van je reisgezelschap, houd hier rekening mee.

Water opslag in je Defender.
In jullie Defender bevindt zich een ingebouwde watertank van 45 liter met een kraantje. Zo kun je het water ook weer makkelijk gebruiken. Tijdens het Green Lanen moet je wel zorgen dat alles goed vast staat. Een tank van 45 liter is ongeveer genoeg voor ongeveer 4 dagen met twee personen. Natuurlijk afhankelijk van het weer en de omstandigheden. Je kunt ook nog extra verpakt water in flessen meenemen. In je Defender is voldoende opslagruimte om de flessen goed op te bergen.

Hoe lang kun je water bewaren?
Water kun je niet eeuwig bewaren. Zeker in warme landen is het goed om je water ook regelmatig te verversen als je niet alles hebt opgemaakt. Er kunnen bacteriën in komen door de hitte en omdat het zogenaamd “stilstaand” water is. Er zijn verschillende oplossingen om water langer houdbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld door waterzuiveringstabletten in het water te doen. Onder normale omstandigheden is het water in de tank na ongeveer een week is nog steeds drinkbaar.

Link naar waterzuiveringstabletten.

Scroll naar boven